Meest gestelde vragen

01-01-2016
door Duco Trekhaken

Welke type trekhaak Vaste, Afneembare of Wegdraaibare

Vaste trekhaak
De standaard trekhaak is een integraal geheel met de auto en de kogelstang kan eventueel met een eenvoudige steeksleutel worden verwijderd. Dit type trekhaak is zeer geschikt voor intensief gebruik.

Horizontaal afneembare trekhaak

De kogel van een horizontale afneembare trekhaak is eenvoudig te monteren en demonteren. Deze handelingen zijn met een hand uit te voeren. Wanneer de trekhaak is gedemonteerd is enkel een kleiner afdekkap zichtbaar.

Verticaal afneembare trekhaak
Een verticaal afneembare trekhaak is volledig onzichtbaar wanneer deze is gedemonteerd. Zelfs de stekkerdoos verdwijnt achter de bumper. Het afneembare gedeelte kan zeer eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd.

Flenskogel
Dit trekhaaksysteem is uitermate geschikt voor zware werkzaamheden. Meestal worden de flenssystemen toegepast voor bedrijfsvoertuigen. De standaarduitvoering heeft een twee-gats montage, maar kan in veel gevallen met een uitbreidingsset in een vier-gats montage worden gewijzigd zodat de hoogte van de kogel kan worden aangepast

Wegdraaibare trekhaak
Wegdraaibare trekhaak is het meest handige trekhaaksysteem dat er is, voor wie geen trekhaak wil zien, maar wel direct bij de hand wil hebben. De trekhaakkogel is wegdraaibaar en is bedrijfsklaar in enkele seconden. De vergrendeling geschiedt met een duidelijke signalering.

Voor compacte en hybride auto's
Geen trekhaak toegestaan? DUCO trekhaken heeft de oplossing. Door de invoering van hybride en compacte auto's. Vaak wordt de montage van een trekhaak door de fabrikanten van deze auto's niet toegestaan. Hierdoor is een speciale montagesteun ontwikkeld. Op de kogel kan een fietsendrager gemonteerd worden. Het slepen van een aanhangwagen of caravan is echter niet mogelijk..

7 of 13 polige bekabeling

7-polig
Het bekende en veelgebruikte 7- polige systeem geeft alle elektrische basis functie van de auto door. Deze kabelset is goedkoper dan een 13 polige kabelset en wordt voornamelijk gebruikt voor aanhangwagens, fietsendragers en trailers. De 7-polige kabelset wordt standaard voorzien van een verplichte mistlamp aansluiting.
De kabelset is standaard uitgevoerd met een 7-polige stekkerdoos. De bedrading voor een eventueel achteruitrijlicht is in de standaard bekabeling opgenomen ( en wordt dus bij 7-polig niet gebruikt).

13-polig
Wanneer er extra functionaliteiten voor de caravan of trailer nodig zijn, is de 13-polige kabelset leverbaar om alle benodigde connecties te kunnen maken. De 13-polige kabelset wordt voornamelijk gebruikt voor toepassing met caravan. De extra aansluitingen zijn namelijk nodig voor binnenverlichting , buitenverlichting en stroom voor de koelkast tijdens het rijden.

Trekhaak nodig voor fietsendrager aanhanger of caravan

Ja, voor het vervoer van fietsen of het trekken van een aanhanger of caravan hebt u een goedgekeurde trekhaak nodig.

Kogeldruk voldoende voor mijn elektrische fiets

Dit verschilt per type auto en is bij ons op te vragen

Doen mijn parkeersensoren het straks nog

Dit verschilt per type auto en is bij ons op te vragen, vaak is het raadzaam om een afneembare trekhaak te nemen

Lelijk gat in mijn bumper

Dit is per type auto en trekhaak verschillend, wij geven u hier advies over bij de aanschaf van een trekhaak.
Tijdens de montage zorgen wij ervoor dat de bumper uitsnede zo klein mogelijk blijft.